Categories:

ZO BESPAAR JE VEEL GELD OP HET DOUCHEN!

In bad gaan en douchen kost veel energie. Het douchewater is uit de grond gepompt, door een enorm filteringsproces gegaan en via de leidingen naar jouw huis gepompt. Vervolgens wordt het door de verbranding van gas in de ketel opgewarmd. Er komt dus heel wat bij kijken voordat jij je kunt douchen. Het zou toch zonde zijn om dit schone drinkwater te verspillen?

Mensen douchen vaak langer dan nodig. Ik begrijp het wel. Door het warme water ga je ontspannen en ik vergelijk het altijd met een warm dekentje dat om je heen wordt geslagen. Verspilling ligt op de loer en dat ga je vooral merken in je energierekening.

ZO BESPAAR JE GELD OP HET DOUCHEN
Douchen is in verhouding duur. Dit komt omdat er (in de meeste huizen) gas nodig is om het water op te warmen. De belastingen voor het verbruik van gas zijn omhoog gegaan. Wil je dus niet meer gaan betalen op de energierekening, of juist geld overhouden? Dan moet je de douchebeurt verkorten. Dit kun je doen met een handig douche klokje. Zet de timer op 4 minuten en begin met douchen! Ook binnen die paar minuten kun jij schoon worden, en voor kinderen kun je er zelfs een wedstrijdje van maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *